Eglisau vid Rhein

By | 9 april, 2006

Söndag den 9:e maj. Kloten, Zürich flygplats – Eglisau vid Rhein i Schweiz. 20 km, 7 grader, inga backar. (500 möh)

IMGP3611.JPG

Barnen körde oss till Kastrup och efter att ha vinkat av dem kunde vi göra cyklarna klara för flyget. Det tog cirka 30 minuter och vi använde två billiga liggunderlag och lite pakettejp till att förbereda dem. Pedalerna tas av, Ullas styre vrids 90 grader och ställs parallellt med ramen medan Bengts måste plockas av helt och hållet. Bitar av liggunderlag tejpas fast runt utstickande delar som växlar, vevparti, reglage och sadlar. Incheckningen på Kastrup var smidig och cyklarna behövdes inte röntgas som i Nice förra året. Det var aningen knepigt att fixa liggcykeln genom röntgenapparaten.
Totala kostnaden för att flyga med SAS mellan Köpenhamn och Zürich blev 1380 kr för två personer och två cyklar. Fantastiskt billigt!
Framme i Zürich efter bara 90 minuters fick vi under inflygningen fick vi besked om att vädret inte riktigt var vad vi hade hoppats på, 7 grader och ös-regn! Vi monterade ihop cyklarna och tog bort alla skyddande rester av liggunderlag. Det tog cirka 30 minuter innan vi kunde gå igenom tullen och ut i den kyliga Zürichkvällen vid 17-tiden.
Trots regnet och kylan hade vi en mysig cykeltur ett par mil norrut upp till den lilla byn Eglisau vid floden Rhein. Vi körde genom bokskog som var på vippen att slå ut och en Steglits välkomnade oss när vi körde igenom de första blommande Vitsippslundarna.
Vid 19-tiden nådde vi som planerat vårt hotell vid Rheins strandbrink. Detta är det enda boende vi har bokat i förväg under resan. Vi har just avslutat en Wieniersnitzel gjord på kalv, precis som det ska vara, och smakat på ett glas av byns lokala vin (inget att jubla åt). En mysig matrona skötte oss och den andra ganska ensamme gästen. Underbart att smaka Sauerkraut igen!

IMGP3616.JPG

One thought on “Eglisau vid Rhein

  1. Susanna

    Här i Skåne blommar inte vitsipporna så jag förstår att det känns som Maj! Ha det bra och ha en Trevlig och Glad Påsk!

Kommentera