Tonenburg, April 25

By | 24 april, 2005

Söndag, April 24. Hameln – Tonenburg (Holzminden) 61 km, 5t 0m) 140 – 176 möh 13 – 20 grader

Vi har haft ytterligare två fantastiska dagar längs med Weser. Vattenståndet är en meter högre än normalt och det gör att den ibland går ganska nära cykelvägen. Igår fick vi så äntligen ett växtkryss som vi har längtat efter. Den heter på tyska Aronsstav och vi kan inget svenskt namn men eftersom den blommar vid denna tid och vi aldrig tidigare rest i Tyskland så här års har vi aldrig sett den tidigare. Nu ser man många av den i lite gles bokskog. Framåt kvällen började vi leta efter ett lämpligt övernattningsställe. Vi träffade några som var ute och promenerade och passade därför på att fråga dem. De rekommenderade ett ställe som hette Tonenburg, som låg en bit utanför samhället och som egentligen var avsett för MC-åkare….

Det visade sig vara en borg från 1315 som dessutom välkomnade alla tvåhjulingar, både med och utan motor. Vi fick en fantastisk kväll i deras tornrum, med golv och trappor lika sneda som i lustiga huset. övernattning, tre-rättersmiddag och frukost för två personer för 70 Euro, i en borg från 1315.

Måndag, April 25. Tonenburg – Oberweser 53 km, 3t 54m) 176 – 164 möh 13 – 17 – 13 grader

Dagen började i solsken och slutade i duggregn. Däremellan hade vi jättefin cykling. Vi såg en svart Svan mitt bland en massa andra vita Knölsvanar. Jag måste kolla upp det vid hemkomsten hur vanligt det är. Vid ett tillfälle fick vi åka med en av de motorlösa färjorna som med hjälp av strömmen i floden
transporterar cyklar och bilar fram och tillbaka över floden. Framåt kvällen blev det kallare och regnet hängde i luften. Det gav en spännande atmosfär men gjorde att vi lite improviserat sökte natthärbärge hos en dam som hyrde ut några av sina rum… Zimmer frei. Billigt och enkelt.

 

 

 

 

 

 

.

Kommentera