Malsfeld, April 27

By | 24 april, 2005

Tisdag, April 26. Oberweser – Hann Munden – Spiekershausen 52,3 km, 4t 4m, 137 – 169 möh, 13 grader
Västergök är bästergök – och vi har för första gången i år hört Göken just i väster… två gånger med några timmars mellanrum dessutom, så allt som är bra kan ju bara bli bättre.

Vi har haft två dagar med regnet hängande i luften. Det har varit regnställ av respektive på, mest hela tiden. Trots detta har vi haft mycket sköna dagar och fått acceptera att vi inte riktigt har kommit så långt per dag som beräknat. Nu har vi ändå cyklat nästan 60 mil på 10 cykeldagar och det är ju ungefär en tredjedel av den totala distansen, så vi känner oss nöjda.

På tisdagen kom vi till startpunkten för Weser radweg, nämnligen den fatastiska korsvirkesstaden Hann Munden. Här möts de tre floderna Weser, Fulda och Werra och den kallas därför för treflodsstaden.

När vi så började följa Fulda Radweg tyckte vi genast att den blev lite intimare och lummigare. Tyvärr innebar detta även att den inte hela tiden var asfaltsbelagd. Vid ett tillfälle blev vi transporterade över floden med en smal liten flodbåt utan motor och som manövrerades med hjälp av strömmen. Vi körde genom bokskogar längs med floden och i den lite trollska stämning dök plötsligt upp ett litet hotell vid flodkanten. Där tog vi in för natten.

Onsdag, April 27. Spiekershausen – Kassel – Malsfeld (Melsungen), 52 km, 4t 8m) 169 – 178 möh, 13 grader

Idag tog vi oss igenom den ganska stora staden Kassel. Det var vackert med det så kallade Orangeriet. Regnet gör att olika typer av sniglar och snäckor kryper ut på cykelstigarna och vi stannar för jämnan för att rädda livet på dem. Efter ett besök i korsvikesstaden Melsungen bor vi nu för natten i den lilla byn Malsfeld. Mitt högra knä som har krånglat lite under några dagar har idag fungerat för första gången fungerat utan något som helst krångel.

 

 

 

 

 

 

.

Kommentera