Schlitz. Regn och korsvirkeshus, April 29

By | 24 april, 2005

Torsdag, April 28. Malsfeld (Melsungen) – Niederaula (Bad Hersfeld) 63,5 km, 4t 46m, 190 – 240 möh, 13 – 18 grader, Ostadigt väder med en del regnskurarFör andra gången har vi sett Nilgås. Den här gången var det på bara 10 meters håll, så nu finns det ingenting att tveka över. Vid båda tillfällena har det varit den gråa färgvarianten. Även ett par av röd glada och ett antal Steglitser har visat sig fint för oss.

Från en lite småregnig förmiddag blev vädret allt bättre under dagen. Det blev en mycket skön cykling fram till ett mysigt byhotell i Niederaula.

Fredag, April 28. Niederaula (BadHersfeld) – Schlitz (Fulda), 20 km, 1t 15m) 240 – 259 möh, 13 grader. Ihållande regnIdag var det ganska ruggigt väder med ihållande regn. Vi är verkligen glada för de regnkläder och regntäta cykelväskor från Vaude vi har blivit sponsrade med. Annars hade de senaste dagarna blivit ganska besvärliga. Idag hade vi från början tänkt cykla till Fulda men när vi såg skyltarna och reklamplakaten om den lilla korsvirkesstaden Schlitz med fyra borgar, föll vi genast för detta och svängde av från Fulda radweg. Vi hittade genast ett fantastiskt litet gasthaus från början av 1500-talet, fem små rum under takåsarna till uthyrning och ett jättecharmigt värdpar. Vi bestämde oss raskt för att kalla detta för en vilodag eftersom värdparet ställde upp med sin tvättmaskin. Medan Ulla undersöker stadens tydligen starka svenska band på museet, sitter jag och skriver det insamlingsbrev som Reumatikerförbundet ska skicka ut om någon vecka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Kommentera