In i Frankrike, Maj 3

By | 24 april, 2005

Måndag, Maj 2. Römerburg – Neuburg, 62,7 km, 4t 35m, 110 möh, 20 – 30 grader, Skiftande molnighet

Bra cykeldag med mycket vacker cykelväg ner mot Franska gränsen. Huvudsakligen körde vi på den Europacykelväg som EU har varit med och delfinansierat och som går både på Tyska och Franska sidan om Rhein ifrån Frankfurt och ner till Basel. Skyltningen är av skiftande kvalitet och vi är tacksamma för att vi är så välutrustade med bra kartor. Vi åt Grekisk lunch vid en liten sjö och fortsatte sedan in i ett vackert skogsområde av nästan deltakaraktär. Vi såg fler Storkar. övernattade i ett Zimmerfrei i en lite by precis vid gränsen till Frankrike.

Tisdag, Maj 3. Neuburg – Franska gränsen – Kilstett (Strasbourg), 57,5 km, 4t 16m, 130 möh, 20 grader, Spridda regnskurar med ösregn mitt på dagen

Vi smög in i Frankrike längs med en liten flod och helt plötsligt såg vi att vägskyltar och annat var på Franska. Någon gränsmarkering fanns inte alls. Vi fick ta det obligatoriska gränsfotot lite senare vid en bro över floden, där man i alla fall hade markerat gränsen med en skylt. Det är ganska fantastiskt att två länder som har orsakat varandras folk så mycket lidande med dessa återkommande krig, nu smälter samman på detta nästan omärkliga sätt med till och med en gemensam valuta.

Lite strategiskt valde vi att avsluta dagen så nära Strasbourg som möjligt. Vi ville försöka ta oss igenom storstaden när vi var utvilade och koncentrerade på uppgiften.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Kommentera