Första orkideen, Maj 5

By | 24 april, 2005

Onsdag, Maj 4. Kilstett (Strasbourg) – Rhinau, 53,2 km, 3t 50m), 160 möh, 17 – 20 grader, Regnskurar under hela dagen med två ordentliga skyfall

Vi var ju lite fundersamma på hur det skulle gå att ta sig igenom storstaden Strasbourg. Det visade sig vara en obefogad oro eftersom skyltningen för Europacykelvägen blev allt bättre ju närmare Europaparlamentet vi kom. Färden gick genom mycket vackra blandade lövskogar och en alle av Plataner längs med cykelvägen. Här såg vi resans första Orkidéer. De såg ut som stora Krutbrännare med inslag av Johannisnycklar. Tyvärr har vi inte floran Europas orkidéer med oss men vi hoppas att någon av våra biologiskt intresserade vänner kan kolla vilken det är och meddela oss detta.

Väl inne i Strasbourg följde cykelvägen längs med kanalerna vilket gjorde det lätt att hitta. Vid lunchtid när vi var mitt i staden, kom ett häftigt regnväder. Vi passade på att äta lunch på en mysig bistro medan det värsta drog förbi.

Under eftermiddagen följde vi Rhone – Rhein -canal, ut ur Strasbourg och vidare söderut i Alsace. Mycket vackert och lättcyklat men tyvärr en hel del regn, som till slut gjorde att vi tog en tidig kväll i den lilla staden Rhinau, precis nere vid Rhein. Man ser bergen i Schwarzwald i Tyskland åt öster och bergen i Vosgeserna i Frankrike åt väster medan man cyklar fram i Rheindalen mellan dem. Mycket vackert.
Torsdag, Maj 5. Rhinau – Neuf-Brinsach (Colmar), 55,u km, 3t 37m), 15,30 km/t, 180 möh, 17 – 20 grader, Regntunga skyar men med lite tur klarade vi oss undan nästan allt regn.

Det regnade på förmiddagen så vi stannade på hotellet lite längre och jag hann bland annat skriva detta. Vid elva kom vi iväg och i medvinden kom vi upp i hög hastighet i det vackra landskapet. Vi måste snart bestämma oss för var vi ska lämna kanalen och EU-cykelvägen och istället styra ner mot Saone-Rhone. Vi har ju tyvärr inte lyckats få tag i några Franska cykelkartor utan får i stället använda vanliga 100.000 dels kartor och vår erfarenhet.

Idag fick vi hälsningar ifrån Reumatikerförbundet att det insamlingsbrev vi skrivit och fotograferat till under resan, nu har skickats till tryck, för att sedan skickas ut. Det är ju genom detta brev den huvudsakliga insamlingen sker. Fantastiskt att det är på gång.

Vi uppskattar verkligen de hälsningar ni skriver i vår gästbok. Det är kul att se att ni är så många som läser vår lilla dagbok. Att det blir så mycket skrivfel beror på den att minimala utrustning vi har med oss för att kunna uppdatera sidorna, tyvärr ger en mycket en dålig överblick så att det ibland känns som att skriva i blindo. Jag får rätta till alla skrivfel när vi kommer hem. Då ska jag även skriva en Engelsk kortversion, eftersom det är många internationella läsare som är intresserade av detta projekt. Projektet ska bland annat presenteras på en internationell reumatikerkonferens i Wien i början av juni.

Kommentera