Hameln, April 22

By | 24 april, 2005

Torsdag, April 22. Nienburg – Petershagen 51 km, 4t 3m 15 – 50 möh 13 – 17 grader

Vi har haft två helt fantastiska dagar längs med floden Weser mellan Nienburg och ner till Hamlen där vi är ikväll. Igår körde vi genom ett rikt jordbrukslandskap, på än den en än den andra sidan om floden. Vi kom igenom stora sumpmarker med ett mycket rikt fågelliv och bestämde oss att ta en tidig kväll i Petershagen eftersom den var omgiven av storkreservat. Det gamla byfängelset (nu vandrarhem) hade två bon på taket och i apoteket hade de riggat upp en kamera och en TV i skyltfönstret så att man kunde föllja ruvningen i ett av boen. Vi hade dessutom den stora lyckan att få se ett storkpar på våtängarna utanför Petershagen på vägen in dit.

I byn bodde och åt vi på den lilla restaurang/rumsuthyrning som Hans-Jurgen och Christina Horst driver i byn. Dom flydde från östtyskland via Ungern nio dagar innan muren föll. Det betyder att deras tillgångar i öst är förverkade men att de kan räkna med den högre väst-Tyska pensionen. Maken till vänliga människor får man leta efter och de är ett strålande exempel på det fantastiska med oplanerade möten med andra människor.

Fredag, April 22. Petershagen – Hameln 66 km, 5t 2m) 50 – 154 – 110 möh , 13 – 18 grader

Till frukost bjöd värdfolket på Champagne, eftersom det var Christinas födelsedag. Ett sämre sätt kan man ju börja dagen på. Nåja, vi fick ju även en mera traditionell frukost med bland annat en hemgjord kvargdesert med färska jordgubbar eftersom de hade slut på yoghurt.

Även denna dag bjöd på fantastisk cykling längs med Weser. Till största delen är det mycket bra skyltat men ibland, speciellt inne i samhällen, slingrar sig cykelvägen fram för att man ska komma via alla gamla fina hus, kyrkor och andra trevliga platser. Ännu är inte många andra ute och cyklar men eftersom vi kör åt fel håll, från mynningen och upp till källan, möter vi ändå en del andra cyklister.

Framåt kvällen kom vi så fram till råttfångarstaden Hamlen och lyckades hitta ett billigt men ändå gammalt och stilfullt hotell i den gamla stadsdelen. I morgon ska vi kollla ordentligt på Hameln innan vi tar en kortare tur ut på landet för att hitta en Zimmerfrei i någon liten bondby.

 

 

 

 

 

 .

Kommentera