Mainau, 24:e april

By | 24 april, 2010

Idag gav vi oss ut på den längsta cykelturen så här långt. Vädret är fantastiskt här i södra Tyskland och temperaturen gick över 25 grader mitt på dan. På bilden nedan kan ni se hur Naturfreaundehaus ligger precis vid stranden av Gnadensee, den del av Bodensee som vi bor vid. Läget är helt vidunderligt!

Sedan vi var här senast för fem år sedan är allt uppsnofsat och bland annat hela energisystemet är omgjort. Varmvatten från solfångare och en del av elförbrukningen från solceller. detta är något som börjar bli allt vanligare i södra europa och vi börjar på allvar fundera på om vi ska göra något liknande på vårt perfekta södertak i 45 graders lutning.

I dag hade vi planerat att cykla över halvön till Mainau för att besöka de fantastiska blomsterfälten där. På vägen passerade vi en liten by och tänkte stanna i den lokala cykelaffären för att köpa lite olja till våra cyklar. Denna lilla by på kanske 1000-innevånare har en cykelaffär större än Sveriges största (bilden visar en mindre del av affären)…. det säger en del om cykelintresset i Tyskland och här kring Bodensjön. Detta är ett cykelparadis!

Framme i Mainau blev Maja betagen av alla Magnolior som här blommar i alla fall 6 veckor tidigare än hemma i nordöstra småland. Denna stjärnmagnolia har vi i vår egen trädgård…. fast den är lite mindre.. ;o)

Det är verkligen en imponerade blomsterprakt och det är svårt att hålla distansen trots att turistflödet mattar mig en hel del….

Sedan fortsatte vi in till den underbara staden Konstanz. Här kan jag tänka mig att bo en del av året. Fantastiska promenader och landsbygden med betande djur tätt inpå. Från hamnpromenaden ser man alperna resa sig bakom segelbåtarna på sjön…. det är helt magiskt vackert! Det är nära till alperna, Frankrike, Neckar, Würtzburg, det finns cykelvägar, vandringsvägar, god mat, god öl… det mesta en människa kan önska sig!

Framåt kvällen tåg vi lokaltåget hem till vårt Naturfreaundehaus. Naturligtvis fanns det särskilda kupéer för cyklar och cyklister! (Lägg märke till säkerhetsbältet för Majas cykel. Egentligen är det ju vår allra bästa vän Gudruns cykel som Maja fått låna till denna cykeltur… tack Gudrun!)

Kommentera