Bodensjön, fredag 23:e april

By | 23 april, 2010

Efter två sköna nätter, dagar i Oetztal tog vi oss vidare till Bodensjön idag. Det känns lite som Sandemoses ”En flykting korsar sitt spår”, för här kom Ulla och jag på vår andra långcykling för fem år sedan. Då startade vi i Zürich i snirklade oss hem vi Bodensjön, Neckar radweg, Würtzburg, Werra Radweg, Leine radweg och upp över Lüneburg heide till Travemünde och båten hem till Sverige.

Då bodde vi på några ställen runt Bodensjön och hittade en favorit som vi nu vill komma tillbaka till. Att den dessutom är billig gör inte saken sämre efter två ganska dyra övernattningar på 4-stjärnigt spa-hotell i Oetztal.

Här har vi lyckats boka en ”studio” för tre nätter och tänker göra om några av de fantastiska cykelutflykter vi gjorde när vi var här för fem år sedan. Svenskön Mainau är på några mils avstånd liksom Konstanz och den fantastiska Stein am Rhein. Studion är två rum på två våningar men med en liten kokvrå och badrum. Men man kan även beställa halvpension och då äter man på liknande sätt som på en svensk fjällstation. Det hela kallas Naturfreundehaus och är en kedja liknande våra vandrarhem. Vi kände inte till dem innan vi av en slump stötte på detta men har vid något annat tillfälle övernattat på dem på andra ställen i Tyskland. Nu har de rustat upp detta ställe så huvudbyggnaden är riktigt snofsig och liknar Storulvåns fjällstation lite grann.

Att bo precis vid strandkanten av Bodensjön är riktigt attraktivt och eftersom man kan bor här riktigt billigt om man har självhushåll, bör man boka plats i god tid om man vill få plats. De har kanoter/cyklar och det kryllar av fina utflyktsmål.. så detta är verkligen ett Naturfreundehaus!

Framåt kvällen tog vi en cykeltur in till Radölfzell för att skaffa nya cykelbyxor till Maja och han därför inte riktigt med att ta några bilder innan det började skymma. I morgon ska jag dock ta lite bilder från anläggningen och dess omgivningar, så ni kan se själva hur vackert det är här. Så länge får ni nöja er med en karta som visar var vi är….

Kommentera