Vinter igen? tisdag den 13:e maj

By | 13 maj, 2008

Orbaden – Delsbo, 52 km, 3 tim 43 min, 13,90 km/tim, 456 höjdmeter, vackert men kallt och motvind, 11 grader

Det är fortfarande samma väder, underbart vacker himmel men kallt och med en isande motvind. Vi kör på östra sidan av orsjön och det är bedövande vackert. Trots att vi får kämpa i motvind och backar är humöret på topp och det ena makalösa panoramat efter det andra avlöser varandra.


Det ena panoramat efter det andra…

Plötsligt händer det så! Det finns två nationella cykelleder i Sverige skapade av två delvis konkurrerande cykleorganisationer. Det är lite småtragiskt att Cykelfrämjandet och Cykelsällskapet inte kan samarbeta bättre, eftersom det gör att försvagar cykelns ställning i Sverige. Är det därför det byggs allt fler cykelfientliga mitträckesvägar och är det därför Sverige är det enda EU-land där man inte får ta cykeln på tåget?


Cykelorganisationer i samverkan?

Hur som helst har dessa organisationer skapat var sin nationell cykelled från norr till söder, Sverigeleden som vi delvis har följt och Cykelspåret som huvudsakligen följer östkusten. Det som hände nu var något så unikt som att på en sträcka av kanske 1 km följdes de åt…. till och med skyltarna monterade på samma stolpe! Det innebär naturligtvis att någon av dem måste ändra sin sträckning…. ;o)


Hälsingebocken

Efter den mest kylslagna picknicken hittills på resan kämpade vi vidare i snålblåsten. Vi kom fram till vårt mål några kilometer norr om Delsbo redan vid fem-tiden och fann att det som vi trodde var ett litet pensionat i själva verket var ett ganska stort hotell. Det gjorde ju dessbättre att de hade en spa-avdelning med bastu, swimmingpool och varm jacuzzi. Trots att det bara var en annan gäst på hotellet utöver oss, gav de oss fritt tillträde till spa-avdelningen. De hade också fixat kall mat till oss som de ställt i vårt kylskåp. Strålande service! Nedanför våra fönster ligger en sjö där solen just nu håller på och gå ner över den. Under kvällen har det varit underhållning på sandstranden där med badande storspov, kaja och storskrake. De verkar nästan dras till varandras sällskap.


Ljuvligt efter en iskall dag!

Efter denna natt är det en övernattning i Hassela och sedan kommer vi fram till Sundsvall på torsdag där årets cykeltur avslutas. På fredag skickar vi cyklarna med bussgods och tar själva tåget hem. En av oss får fortsätta till Malmö för att hämta vår bil som står parkerad hos Bengts mamma Inga. Det känns lite trist att börja se slutet på denna underbara månad. Men det är klart att när vi såg väderleksrapporten i kväll verkar regnrisken vara uppenbar, så det är kanske lagom att avsluta nu.


Vacker brevlåda

Kommentera