Vilodag och första frukosten utomhus, torsdag den 8:e maj

By | 8 maj, 2008

Sommarväder, upp till 26 grader varmt


Stora Tuna kyrka

Igår kväll bestämde vi oss för att ta en vilodag här i Stora Tuna. Buskåkers gästgiveri ligger i ganska blandade omgivningar. På ena sidan en mycket vackert naturreservat, på den andra Stora Tuna kyrka som är en av de största landsortskyrkorna i Sverige. Ja, det är de fina sidorna för på de båda andra ligger dels en stor Volvo fabrik och på den fjärde sidan ligger sedan huvudjärnvägen där tågen kör förbi så det skakar i hela huset. Trots detta är det en mycket mysig stämning och man kommer faktiskt bort från de industrialiserade omgivningarna. När vi sitter och äter vår frukost utomhus för den första gången i år, känns det som man är ute på landet och inte i ”förorterna” till industristaden Borlänge.


Naturreservatet Frostbrunnsdalen

Förutom god mat, trevlig stämning, trötta ben och ett bra läge, gjorde även tillgången till Internet sitt till för att vi skulle besluta om en vilodag. det känns väldigt bra när vi tar lite sovmorgon och en lång skön frukost i sommarvärme på gården. Lite senare tar vi bussen in till Borlänge för lite småsaker vi behöver komplettera med. En lätt lunch på en trivsam uteservering och ett besviket konstaterande att det Geologiska museet var stängt just denna vecka.


Klematis blommar redan i Borlänge

Benen känns piggare nu och i morgon ska vi titta till Ornäsbjörken och Carl Larssons Sundborn på vår väg upp mot Svärdsjö och de lite större skogarna igen.


Ulla i Frostbrunnsdalen vid en artesisk källa

Nu är det kväll, klockan är lite över nio på kvällen och vi har just ätit årets första middag utomhus! Makalöst det är ändå bara den 8:e maj!

2 thoughts on “Vilodag och första frukosten utomhus, torsdag den 8:e maj

  1. Aurora Hallonqvist

    Ni är helt fantastiska. Vilken energi ch vilken upptäckarglädje. Har tänkt mycket på Er nu när jag haft ett ordentligt värkont skov av artros.
    Bland mycket annat är Ni verkligen gott föredöme!Som ger kraft och mod.

  2. lena hallonqvist

    Hej Agnes Aurora! Såg ditt nsmn när jag letade efter div på datorn-Skickar kära hälsningar och en stor kram till Dig! från oss Lena Hallonqvist

Kommentera