Berg och dalar i Drome

By | 21 april, 2007

Nu har vi förflyttat oss till ett område mellan floden Rhone och alperna som kallas Drome. Vi har varit här tidigare så vi vet precis hur vackert det är här. Vi hade planerat att bo hos vår gamle vän ”kaftanmannen” (se 2005 års cykeltur från östersjön till Medelhavet) men han har inte returnerat vår epost och hans telefonnummer gäller inte längre. Med onda aningar närmade vi oss hans by Charmes och precis som vi befarat var huset igenbommat med stängda fönsterluckor. Grannarna berättade att han hade flyttat och lagt ner verksamheten. Trist men det innebär ju att vi får nya möjligheter….

070421 Drome

Efter att ha letat runt hittade vi en liten bergsby med namnet Montmiral och där ligger ett litet Auberge som både har några rum och en restaurang. När vi kommer upp på rummet och tittar ut så öppnar sig panoramat i 180 grader med alpernas förlöpare bakom de mjuka gröna böljande kullarna. Svårt att göra rättvisa på ett fotografi men vi måste ju försöka i alla fall. Rummet är billigt, 25€ natten för två personer men då är toa och dusch ute i korridoren. Allt är rent och snyggt och eftersom vi är de enda gästerna är valet enkelt. Här måste vi stanna i några dagar. Den enda nackdelen är att det inte finns något internet så, jag för göra lite mindre bilder och försöka uppdatera hemsidan med hjälp av GPRS över GSM-nätet. Så gjorde vi under hela den första cykelturen så det ska förhoppningsvis gå bra.

070421 Orkidee

Cyklarna kommer fram på en gång och vi ger oss ut på en rundtur i det vackra vädret. Vägarna är gröna på Michelinkartan vilket innebär att de är särskilt vackra. Det stämmer verkligen och de böljar mjukt fram genom landskapet, ofta med skog på ena sidan och eftersom vägen går längs med en höjdkurva är utsikten underbar. Rätt vad det är dyker ett gammalt kloster upp och plötsligt upptäcker vi hela orkidéeängar. Ulla hittar också Mistlar och klättrar med dödsförakt upp i träden för att försöka få tag i en. Hemma är de ju ovanliga men här ser man dem överallt. Som tur är ger hon upp försöket och vi ska återkomma i morgon med redskap för ett nytt försök.

070421 Ulla

Kommentera