Mölln, April 17

By | 24 april, 2005
April 17. Travemunde – Mölln (56 km, 4h 20m) 10 – 46 möh

På lördagen den 16e körde barnen oss till färjan i Trelleborg. Där mötte några journalister från Kvällsposten upp för att göra ett reportage om vårt projekt. Efter ett känslosamt farväl till barnen körde vi ombord. Eftersom vi hade bokat plats för våra cyklar (vilket verkar vara mycket ovanligt) hade de köpt in ett speciellt cykelställ för att kunna ta hand om våra cyklar på bästa sätt. Gubbarna var ordentligt intresserade av vårt projekt….

Båten la till redan vid 7.30 så vi fick gå upp redan vid 6.30 för att hinna äta frukost innan vi var framme. Vi blev enormt förvånade över att det fanns en så bra cykelväg redan från färjeläget och in mot Lubeck. Vi har skaffat oss både en detaljkarta över Lubeck och den tyska cykelföreningen ADFC cykelkartor, vilket gjorde att vi kunde ta oss på fantastiskt vackra cykelvägar runt stadens utkanter. Våren har kommit betydligt längre här och samtidigt som Vitsippor, Gullvivor och Svalört blommar håller Bokarna på att få blad. Efter en god lunch i Krummesee anslöt vi till Elbe-Lubeck kanal och fick ett par timmars fantastisk cykling på den gamla pråmdragarvägen bredvid kanalen. Denna cykelväg är markerad som RAS på ADFCs förträffliga cykelkarta och kallas Alte Salz strasse. Medvind, sol, inga bilar, bara promenerande och cyklande söndagsflanörer bidrog till att göra denna första cykeldag på resan till en perfekt premiär. Efter att ha hjälpt en pojke och hans pappa med att reparera pojkcykeln, blev vi senare på dagen inbjudna på kaffe när vi passerade deras hus precis vid sjön i norra änden av Mölln. Det är ju denna typ av mötet som gör det så spännande att resa. Så lite försenade checkade vi in på Schwanenhof med ett förtjusande läge vid kanten av Schulsee.

.

Kommentera