Gästbok

Vi blir mycket glada om du skriver en liten hälsning i vår gästbok!
Du hittar formuläret längst ner på sidan

92 thoughts on “Gästbok

 1. Eva

  Det ska bli jätteskoj att följa er här på websidan även i år. Förra året blev det en av dagens höjdpunkter att läsa
  om era äventyr till frukosten varje dag.
  Lycka till!

 2. Eva Rödpenna

  Hej Bengt och Ulla!
  Idag har jag köpt Hemmets Veckotidning (nr 15) och läst reportaget om er. Tyvärr missade jag förra veckans Hemmets Journal, där ni också lär ha varit med. Lycka till på färden, så hörs och ses vi i maj.

 3. Anders Eliasson

  Hej Bengt och Ulla!
  Kör hårt! 🙂
  Kna nog inte komma på något vackrare område att cykla genom såhär års. Schweiz och södra Tyskland på våren, jisses vad trevligt!
  Vi ska kolla in och hålla oss uppdaterade.
  Anders & Ylva

 4. Adda Larsson

  Hej Bengt o Ulla
  En liten hälsning från Lund, här har idag varit skiftande väderlek. Snö vid niotiden senare regn och faktiskt solskin.
  med andra ord riktigt aprilväder, hoppas ni har lite varmare där ni är
  LYCKA TILL

  adda i LUND

 5. Biggan och Georg

  Hej
  Vi är jätteimponerade av er resa till Frankrike och ser fram emot att följa er resa som ni nu skall göra. Vi vill försöka att göra en cykelresa liknande er kanske till Amsterdam ser fram emot alla tips som ges.Älskar att cykla och njuter till fullo att uppleva naturen så nära.
  Biggan o Georg

 6. Adda Larsson

  Hej Bengt o Ulla.
  Ni skriver om utslagen bokskog och vitsippor, då jag är fött i Danmark är det två saker som jag saknar, har inte sett vitsippor på flera år.

  men här utanför mitt fönster på andra sidan vägen blommor andra vårblommor som jag njuder av, Då ni båda har anknytning till Lund, vet ni kanske vår Laurentiigatan ligger,från Alla helgona kyrkan till Clementstorget.

  Fortsatt trevlig resa

  Adda i lund

 7. Susanna

  Här i Skåne blommar inte vitsipporna så jag förstår att det känns som Maj! Ha det bra och ha en Trevlig och Glad Påsk!

 8. Biggan och Georg

  Hej
  Nyss hemkommen från sena kvällspasset på sjukhuset.Det är spännande och sätta på datorn och läsa hur eran dag varit. Ser fram emot att följa er resa.
  Lycka till och Glad Påsk
  Hälsningar från Biggan o Georg(sover)

 9. Adda Larsson

  Hej Ulla o Bengt!
  Tack för den fina bilden, det är roligt att läsa den fina reseberättelsen och höra hur långt våren har kommit, Blommor kastanjen än, eller är det för tidigt.
  Hoppas ni får fina resdagar, ej för kalla
  ha det bra

  Adda

 10. Biggan och Georg

  Hej
  Det var trevligt att läsa er fortsatta berättelse. Vi började bli oroliga för er eftersom det inte fanns någon rapport den 12 april. Den kom idag 13 april samtidigt med dagens rapport.Var rädd om hälsan bra att ta det lite lugnt men frisk luft läker förkylningen snabbare
  Här i Ã…hus regnar det och temperaturen är 6 grader.Igår såg vi tranor på Yngsjöfälten 400-500 st samtidigt
  Hälsningar Biggan o Georg

 11. falke Post author

  Ahh, bor ni Ã…hus. Trevligt ställe… vi var där i jaunari och tittade på bland annat Snösparv ute på Äspet (heter det så). Vi spanade väven efter Skäggmes från tornet. Sedan åt vi lunch på gästis och köpte två stycken tvålgäss, eftersom vi såg dem på gästtoaletten på gästis. Tosteberga ängar är en av våra favoritplatser på den här planeten, med flugblomster och andra fantastiska orkideer. Vi hoppas vi ses någon gång!

  Vi tycker det är jättekul med alla hälsningar här i gästboken! Fortsätt med det!

 12. Adda Larsson

  Långfredag!
  Trist o gråt här i Lund,och naturligtvis kom hemhjälpen extra tidligt, vad skall man få dagen att gå med.
  jo jag hälsar väll på Ulla o Bengt. Kom på att jag ju kunde skriva ut reseboken. Så bra det blev med alla fina, det kommer jag att fortsätta med.
  Hoppas du snart är frisk igen Ulla
  Ha det bra, jag följer med på er färd

  kram

  Adda

 13. Biggan och Georg

  Hej på er hoppas att det är bättre med hustrun så att ni kan fortsätta och uppleva nya vyer så att ni kan skriva om dem. Det är kul och spännande att läsa era rapporter och se vad ni har upplevt.Jag,Georg, har just gjort i ordning en lammstek på ca2,8 kg med massor av kryddor från Provance så det doftar jättegott i köket.I em skall jag göra en fisksoppa som vi äter i kväll. Vi skall ha barnen med resp. och barnbarnen på besök i Påsk, 12 pers. I dag är det lite bättre väder dvs halvklart lite solglimtar då och då ca 8-10 grader men ganska blåsigt men det är bra så att det torka upp lite. Det var trevligt att ni tycker om Ã…hus med omnejd,vi bor på Äspet ca 1,5 km från stranden och när ni kommer hit nästa gång skulle det vara trevligt att träffa er och diskutera lite allt möjligt med er.vi är ochså lite cykeltokiga men vi har inte varit på så häftiga långturer som ni,men vi skulle vilja.Det längsta vi har varit är i Danmark till Själlands Odde.Jag tror att det inte är längden som gör det utan att man gör det överhuvudtaget. Vi cyklar Ringsjön Runt,5-te året för min del och ett par andra cykellopp. Slutar nu med varma hälsningar och och önskar en bra fortsättning på turen Georg & Birgit

 14. Adda Larsson

  I dag påskafton härligt väder i lund, lite kyligt, men ändå härligt.
  Lit av texten ligger under bilderna, hur gör jag för att se hela texten

  Hälsningar Adda

 15. falke Post author

  Hej igen! Jag har ändrat lite på hur bilderna placeras, så förhoppningsvis ser det bättre ut nu. Jag använder inte Internet Explorer, som de flesta gör, så därför kan det bli mindre skillnader (Jag använder Mozilla Sea Monkey)…
  Bengt Falke

 16. Lena L

  Hej ! Har nu haft en trevlig stund framför datorn och följt med på er resa så långt den gått hittills. Så kul och så intressant, kommer att fortsätta följa er!
  Hoppas hustrun fortsätter krya på sig !
  // Lena L fr. Forumet

 17. Adda Larsson

  Hej Bengt o Ulla
  Jag har numera gått över till Mozilla Firefox, det är inget problem med text o bilder längre, Min dotter hjälpte mig.
  Det har blivit daglig rutin att följa er på färden.
  I Torna Hällestad har jag varit många gångar, o på flera tillställningar på boklunden.
  Ha en fortsatt bra resa

  Adda

 18. Elin Nilsson 2an

  Hej Ulla o Bengt!!
  Nu är mitt påsklov slut.Hoppas att snuvan har försvunnit och att du mår bra.

  Kram Elin !!!

 19. Adda Larsson

  Hej Ulla o Bengt!

  Det är så härligt skönt att läsa dina reseberättelser.
  är det verkligen så stor skillnad på oss norrbor och övriga Europa. Jag har märkt det på forummet, man blir misstrott ibland, och det läggs in saker man inte menat.

  Det är så viktigt att politikerna ser vilken nytta de nya medicinerna gör, nysjuka skall inte behöva bli lika rörelsehindrat som jag, ändå har även jag orkat jobba i 14 år, efter en helpensionstid på 3-4 år.
  er resa kan också ge styrka till andra reumatiker, kan han kan väl jag, ge dem styrka att funderar över om det inte finns nått de kan göra.
  ha en fortsatt bra tur.

  kram

  adda

 20. Biggan och Georg

  Hej på er. Så duktiga ni är att ta er fram, ta fina bilder och hitta de mest fantastiska värdshusen med den underbaraste maten, jag är helt enkel avunssjuk på er.Vi älskar sparris och ser framemot vår Frankrikeresan om 2,5 veckor(Provence) Påsken är över, barnen och barnbaren är borta igen och det stora lugnet har infunnit sig igen. Vädret är som det skall vara i April men det har i dag varit soligt och varmt, satt och fikade i solen i em och då var det 28 grader varmt i solen. Håller på i trädgården med allt möjligt från träfällning, klippning av buskar. kratta i rabatter osv. Birgitt har jobbat i går och idag (hon är sjuksköterska på CSK i kristianstad. Det var ju intressant med dina tankar om det sätt vi omgås här i Sverige men det blir kanske annorlunda om några decenier.Georg

 21. Björn Falke

  En och en halv vecka har ni nu varit ute i väldern med era cyklar. Ni har majoriteten av resan framför er men har redan upplevt så mycket. Här hemma flyter allt på och jag vet inte om ni blir glada eller ledsna när jag säger att vi klarar oss ganska bra själva. Vi unnar er all den glädje och avslappning ni har fått och hoppas att de kommande veckorna bara blir härligare.

  /Stora kramar från Falke-Barnen

 22. falke Post author

  Vi vill bara passa på och tacka för alla trevliga inlägg i vår Gästbok! När vi kommer hem (och bredbandskostnaderna är mer försumbara) kommer vi att föröka svara mer personligt på dem.

  Tack för att ni läser och skriver kommentarer!

  Ulla och Bengt

 23. Reinhold Skoglund

  Hej. Jag följer er resa på Internet med stort intresse. Min fru och jag brukar göra en eller två cykelveckor / cykelturer i österrike / Tyskland varje år, så vi känner mycket för vad ni gör just nu. Neckar Radweg har vi också tänkt på många år. Länge har vi tänkt att cykla från norra Tyskland, kanske Travemunde, så långt söderut som vi hinner på 2-3 veckor och sedan ta tåget tillbaka. När vi ser er rutt detta år kanske vi gör samma sak, men som sagt i andra riktningen.
  Ta en titt på min hemsida så ser ni att vi har gjort en hel del turer i de trakterna som ni just har lämnat. T.ex. Donaueschingen – Budapest, Mosel, Rhen, mm.
  Hälsningar
  Reinhold Skoglund
  Brunflo i Jämtland
  http://www.hydron.se

 24. Anders

  Hej Bengt & Ulla!
  Ni verkar ha en härlig tur, nu är våren nära även här med sjösättning till helgen.
  Förutom att följa er på webben har vi fullt upp med alla hemma hos reportage i veckopressen!
  vi hörs!
  Anders

 25. Björn och Lena Falke

  Hej Bengt och Ulla!
  Vilken härlig plats Wurzburg verkar vara!
  Här hemma börjar det våras mer och mer,
  men några 25 grader har vi inte haft ännu!
  Tranorna är kvar i Grötlingbo, i lördags såg vi 7 par!
  Vi önskar er en fortsatt trevlig cykeltur!
  Björn och Lena

 26. Agneta

  Underbar magnolia.
  Det är nästan så man är med på er cykeltur, bilderna och texten gör att man verkligen får följa med. Ha en skön fortsatt färd.

 27. Lena L

  Hej, jag fortsätter och följa er färd via dagboken. Det är så intressant och så mycket ni berättar och så fina bilder. Ett sånt där stort Magnoliaträd hade jag där jag bodde förut, ett jätte stort som stod placerat utanför mitt sovrumsfönster som jag kunde ligga i sängen och titta på. Det är verkligen ett vacker träd.
  önskar er fortsatt fin resa och fortsatt fint väder… 25 grader det är ju sommar ju! Så skönt. Må gott !
  // Lena L

 28. Christer M

  När man läser dina texter så dyker ordet ”cykelpoet” upp i mitt huvud.

 29. Eva och Martin

  Hej!
  Vi följer med er på resan och njuter av era fantastiska beskrivningar av våren och tysk landsbygd. Låter verkligen som en helt underbar resa ni gör. Här är sommar nu det betyder egentligen 35 i stället för 32 grader. Men affärerna är fulla av grillar och parasoller och barnen har sommarlov från skolan.

  kram på er båda från Eva och Martin

 30. Mats-Lennart och Anne

  Hej Bengt och Ulla.

  Er cykeltur verkar gå framåt precis som våren här hemma i Högerödja. Grodorna kväker i dammen och vattensalamandrarna springer omkring.
  Huset står kvar och allt verkar vara lugnt.
  Lycka till med resten av turen.

  Hälsningar
  Anne, Mats-Lennart, Albin och Emilia

 31. Lena L

  Hej!
  Fortsätter följa er dag för dag… så underbara platser ni besöker och så fina bilder hela tiden. Våren har verkligen kommit långt nere i Europa och det känns bra att veta att den är på G för visst kommer den här också så sakteliga. Idag dock är det inget vidare roligt här då det spöregnar just nu utanför mitt fönster men då är det ju extra trevligt att läsa och se hur fint ni har det. Ha det gott och trevlig Valborg!
  // Lena L

 32. Carola

  önskar er en fin valborgsmässoafton, så kul att följa eran resa både att läsa om den och sen få se alla fina foton ni tar.
  Mvh Carola

 33. Inger Lehner

  Hejsan Ulla och Bengt!

  Det är rent fantastiskt att ta del av er resa och alla era upplevelser. Mycket intressant att läsa på er väg mot Norden och många vackra bilder bibringar ni oss! Tack för det! Jag är dessutom fylld av beundran för er andra expedition genom Mellaneuropa och önskar er fortsatt lycka till! Kommer att följa er med ett stort LYCKA TILL!

  Inger L

 34. falke Post author

  Vi vill bara tacka för alla vänliga och uppmuntrande kommentarer här i Gästboken!
  Ganska sent idag kom vi fram till Celle, nordost om Hannover, och jag skriver inte om dagens cykeltur förrän i morgon. Vi planerar att bli kvara här i morgon för att bland annat fixa Bengts baknav.

  Ulla & Bengt

 35. Magnus Blomberg

  Hej Bengt och Ulla!
  Jag måste erkänna att jag inte kollat in er resa tidigare trots att visste om den. Vill bara önska er enn jättegod tur även i fortsättningen. Kom in på kommunhuset i Hultsfred och hälsa på när ni kommit fram så lovar jag att bjuda på en fika!
  Hälsningar
  Magnus Blomberg

 36. Hansi

  Hej på er Falkar!
  Det är ju inte utan att man får inspiration till att använda några veckor till en resa på mindre vägar i Europa. I mitt fall så får det ske på motorcykel, vilket inte är så dumt det heller! Ha en go tur så ses vi i Göteborg i maj!
  Häslningar
  /Hansi

 37. Lena L

  En liten hälsning bara, jag fortsätter följa er på färden.Riktigt kul är det och riktigt intressant att läsa om alla platser ni besöker. Hoppas det löser sig med cykeln! Var ju otur att den skulle börja strula, men hoppas du snart får hjälp med att få den ”fit for fight” igen !
  // Lena L

 38. Inger Adolfsson

  Hej, har just suttit och läst i er dagbok och beundrat de vackra bilderna. Det låter som om ni har det härligt och det gläder mig! Här lider vi en viss brist på blommande magnolia men har ändå kunnat njuta av blåsippor och nunneört ett tag. Och nu kommer äntligen värmen…Så ni har mer härligt som väntar när ni kommer hem… Vi ses!
  Hälsningar Inger och Christer

 39. Adda Larsson

  Hej Bengt o Ulla!
  Har inte varit inne på er side sen en vecka tillbaka, blev lite förbryllat när det plötsligt stod 2 april.
  Mycket trevligt att läsa för mig som inte alls är berest, jättefina bilder.
  Magnolien i Lund är nog så där 3 veckor försenat, det var små,små knopper 1 maj.
  hoppas cykeln håller hela vägen hem.
  ha en fortsat trevlig tur.

  varma hälsningar

  adda

 40. falke Post author

  Hejsan Adda!
  Det var jag som hade rört till det lite grann med månaderna, men nu är det förhoppningsvis rättat. Vi är tillbaka i Småland sedan några timmar och jag håller just på och skriver de avslutande delarna.

  Tack för dina trevliga och vänliga kommentarer under resan.
  Tack även till alla andra som också har skrivit här i gästboken eller kommenterat de enskilda artiklarna. Vi har uppskattat era kommentarer. Slutligen tack till alla andra som har skickat epost till oss istället för att skriva här. Vi ska försöka följa upp alla idéer och tankar som detta har lett till.

  Ulla och Bengt

 41. Reinhold Skoglund

  Hej Bengt och Ulla. Jag skrev tidigare till er under er cykelresa norrut genom Europa och sade att min fru och jag troligen skulle göra något liknande, men i motsatt riktning. Nu är det gjort. Det blev inte alls samma tur som er, men vissa sträckor är säkert samma. Vi hade hoppats att kunna hinna till Donaueschingen där Donau börjar, men tiden var för knapp. Jag har satt en länk till er hemsida om er tur. Hoppas att det är OK. Annars hoppas jag att ni hör av er. Jag har satt in massor av bilder och hoppas att ni vill gå in och kolla. Kanske känner ni igen er någonstans.
  Adressen är http://www.hydron.se/cykelturer/Tyskland/tyskl2006_index.html
  Hälsningar
  Reinhold Skoglund

 42. gunhild svenonius

  skulle så gärna vilja skicka en bild på hur jag och min man cyklar på en trehjulstandem där han kan trampa efeter sin egen förmåga – men hur skickar man bilder?
  gunhild

 43. Fredrik

  Läste i ”Hemmets journal” på nätet om vad ni har gått igenom och ville bara säga att man blir glad av att ta del av er historia! Fantastiskt med så pass effektiva mediciner!! Ha det så bra på era framtida cykelturer. / Fredrik

 44. Aurora Hallonqvist

  Hej Ni underbara människor! Jag tycker det är makalöst att Ni orkar ge så mycket av lust och energi på dessa färder. Medicinerna i all ära, men mest åt Er som vågar!
  Dessutom är det lättlästa sidor och vackra bilder.
  Fortsätt och ge oss ”kvirriga” människor lite perspektiv.

  Aurora (morgonrodnadens gudinna – fråga Inga)

 45. Kalle o Gucka

  Hej!
  Äntligen har vi skaffat bredband hemma (mailadressen är provisorisk),så nu kan vi lättare följa er. I Pyreneerna kan kanske Roncevalles (Rolandspasset) också vara intressant. Inte lika vackert som Circue de Garvanie, men när vi var där för länge sedan såg vi massor av gamar.

  Kära hälsningar Gucka o Kalle

 46. falke Post author

  Kul att ni har fått internet nu, Kalle&Gucka, då blir det lättare att hålla kontakten framöver. Om ni skaffar Skype (gratis) kan vi ringa utan kostnad under resan när vi hittar hotell med WiFi. (som det nuvarande har). Vi använder det för att hålla kontakten med våra barn medan vi är i väg.

  Har ni smält Hornborgasjön ännu?

 47. Christer Malmström

  Hej Bengt.

  Här kommer en hälsning från Paris. Bergspriset här handlar om att helskinnad ta sig över de stora boulevarderna.

  Hälsningar Christer

 48. Via Eklund

  Hej Falke.
  Vill bara berätta att jag har skickad denna site till mina arbetskamrater i Helsingborg Sia verksamhet.
  Jag har RA o det var inte lätt att at sig tillbaka till arbetslivet. Men det gick. Jobbar nu på heltid efter många om o men.

  Ville visa mina arbetskamrater hur moderna mediciner funkar.
  Fortsatt trevlig cykeltur önskar.

  Via

Kommentera