Würzburg, Lördag 22 april

By | 22 april, 2006

Remseck – Marbach – Heilbronn – Würzburg, 26 grader

P1010726.JPG

Ibland blir det inte riktigt som man har tänkt sig…. men bra ändå! Vi har ju funderat fram och tillbaka hur vi ska göra nästa etapp. Ena alternativet var att fortsätta till Heidelberg och det andra att via Würzburg ta oss antingen till Fulda radweg eller Werra radweg. Efter att ha inspekterat byns lokala solkraftverk, startade vi dagen med siktet inställt på Marbach eftersom den kvinna vi åt middag tillsammans med i Nürtingen så livligt rekommenderat den. Fantastiskt fin cykling längs med Neckar i försommarvärmen förde oss dit alldeles för fort, för det var så härligt att glida fram en lördagsförmiddag längs med Neckar och titta på alla nyutslagna träd, känna dofterna från alla blommande växter och se på alla andra vi möter längs denna vackra väg. Vi är framme redan vid 12.30 och letar raskt upp den gamla stadsdelen som innehåller stadens/byns stolthet. Schillers fördelsehem! Här föddes en av de Tyska nationalpoeterna 1759, Friedrich Schiller och hans födelsehem är numera förvandlat till ett litet museum. Byn är även i övrigt mycket charmig men vi han bara delvis utforska den innan det drog upp mörka moln på himlen….

IMGP3933.JPG

På vägen in i byn hade jag sett ett tåg lämna byn högt uppe på en järnvägsbro, så jag visste att det måste vinnas en station någonstans. Vi letade rask upp den och kom precis under tak när himlen öppnade sig och ett ordentligt skyfall vräkte ner. Ã…skan dundrade och folk kom springande från alla håll för att ta skydd. Stationshuset var stängt och det fanns bara automater att köpa biljetter i. Bredvid oss stod ett äldre par och Ulla frågade dem lite om möjligheterna att åka till Würzburg. Vi visste ju att det gick att åka från Heilbronn men det var ju en 3-4 mil iväg. – Ta det här S-bahn-tåget, sa de och åk till Ludwigsburg, där kan ni ta tåget till Heilbronn.
-Gör så här för att köpa biljetter i den här automaten. Vi gjorde som de sa och lyfte på cyklarna på tåget en stund innan det gav sig iväg. Innan Ludwigsburg kom mannen fram till oss och sa var vi skulle gå av och berättade att de varit flera gånger i Sverige och att de tyckte det var så trevligt att det fanns några svenskar som också gillar Tyskland. Vi tackade för hjälpen och befann oss helt plötsligt någon helt annanstans än vi tänkt oss när dagen började. Men det tog inte slut här….

När jag gick på toaletten såg jag på tidtabellen att det skulle gå ett tåg till Heilbronn om 15 minuter från en annan perrong. Hastigt fick vi bära ner cyklarna och upp igen på den andra perrongen. Jag skenade iväg för att köpa biljetter men kontoret var stängt och man var hänvisad till automaterna. Det var kö och jag hann inte få tag i några biljetter men vi bestämde oss för att ändå åka med och hoppas att det kunde lösas på något sätt ändå.

P1010733.JPG

Konduktören var en vänlig man och han förstod vår situation. Han kunde fixa biljetter och när han frågade efter slutstation drog Ulla till med Würtzburg. OK, sa då får ni byta i Heilbronn och jag har ett särskilt helgerbjudande till er om ni åker dit idag. Fantastsikt!

Nu sitter vi här på ett hotell i centrala Würzburg, några timmar senare utan att vi imorse hade en aning om att vi skulle vara här. Vi har just varit iväg och ätit en god middag och provat ett glas av de lokala helt fantastiska Frankenvinerna. Trots att de är bland de bästa i världen har Systembolaget nästa inga av dem i sitt sortiment. När jag har frågat om varför säger man att de inte är på modet…… hmpf. Nu återstår att bestämma om det blir Fulda radweg eller Werra radweg som blir nästa steg och Ulla funderar ju nu på detta…..

IMGP3939.JPG

Kommentera